2 Eylül 2011 Cuma

Il Portiere di Notte

Mark Jacobs LV'nin 2011-2012 sonbahar kış defilesinin temasını bir italyan filmi Gece Bekçisi'ne atfederek beni yerden yere vurdu. Zira organizasyon defile girişinden itibaren çekiciydi. Siyah balonlar ile süslenmiş Paris deki defile alanı ve tabiki filmin etkisindeki otel lobisi tarzında döşenmiş podyum. Mankenler asansör ile yukarı cıkıyor ve bellboylar eşliğinde yürüyüşlerine başlıyorlar. Minik Kate misafir sanatçı olarak podyumda sigarasını tüttürerek "kısacık şort nasıl da taşınırmış" dersini verdi.
Show da en dikkat çekici taraf elbiselerden ziyade ayakkabılar , şapkalar ve uğruna kimbilir nelerden vazgeçtiğimiz arzu nesnesi çantalar.. Kelepçe objeler fetişik ruhlara can katıyor,bütünü sağlıyor. Buarada bir Paris etkisi "Peter Pan yaka"lara bu kış "hello" diyoruz.
Biri beni bu çantaya kelepçelesin..!!!
Etkileyici showa ilham veren The Night Porter filmini seyretmeyen varsa koşa koşa gidip izlesin. Ama bazı şeylerden onlardan bunlardan rahatsız olanlar varsa gözlerini kapatsın.

Lucia nazi toplama kampındaki eski işkencecisi ile yıllar sonra İtalyada bir otelde karşılaşır. Bir zamanların ss subayı artık bir gece bekçisidir. İşte film orda kopar. Çok eskide kalmış sado mazo ruhları canlanır.Gzli gizli tutkulu ilişkilerine devam ederler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder